TMG meritve

TMG meritve

Optimizirajte trening s TMG

Preprečite poškodbe, povečajte hitrost in analizirajte gibanje

 

Tenziomiografija (TMG) je neinvazivna metoda, ki meri mišično aktivnost in je edinstveno orodje za zgodnjo diagnostiko in odkrivanje mišičnih nesimetrij. Omogoča optimizacijo treningov, preprečevanje poškodb in pospeševanje rehabilitacijskih procesov. Uporabniki na področju vrhunskega športa so: FC Barcelona, italijanska nogometna reprezentanca, Manchester United, ACF Fiorentina itd.
 

Kako deluje ?
 

 

Optimizacija treninga

Na športnikovo maksimalno hitrost, eksplozivnost, vzdržljivost in fleksibilnost negativno vplivata asimetrija in asinhronost. Nesposobnost optimizacije in individualizacije treninga vpliva na slabšo pripravljenost športnika. Simetrično in sinhronizirano delovanje mišic je predpogoj za doseganje vrhunskih rezultatov.

 

TMG jasno identificira neskladja v mišičnih parih in asinhronem delovanju v kinetični verigi. Tudi verjetnost poškodb mehkega tkiva in sklepov se poveča z lateralnimi in funkcionalnimi asimetrijami. Brez podrobne analize usmerjene popravljalne strategije vadbe ne morejo biti učinkovito izvršene. S TMG spremljamo razvoj hitrosti in eksplozivnosti, pri čemer pa je nujno potrebno ugotavljati in se izogibati lokalni mišični utrujenosti. TMG se  lahko aplicira na katerokoli športno aktivnost z analizo obremenitev in gibanja. Uporablja se tudi pri zdravljenju poškodb, ki so povezane s preobremenitvami na delovnem mestu.

TMG meritev se uporablja pri rehabilitaciji (pri poškodbah) ali v športu pri planu treningov (ciklus treningov).

  • Primerjava mišičnih vlaken (hitra/počasna)
  • Mišična simetrija (stegenska mišica: sprednja/zadnja stran): hamstring/quadriceps
  • Mišična simetrija (med levo in desno stranjo telesa): vastus lateralis/vastus medialis
  • Mišična utrujenost, atrofija

 

Rehabilitacija

Pri poškodbah in po operacijah (sprednje križne vezi). Z meritvijo takoj dobimo podatek, katere mišice in sklepi so poškodovani. Tako lahko takoj začnemo z nadzorovano rehabilitacijo. Tekom procesa rehabilitacije imamo vedno na voljo podatke, kako napredujemo z vajami. Tako imamo tudi podatek, kdaj se igralec lahko vrne nazaj v trenažni proces oziroma kdaj je rehabilitacija zaključena in lahko začne normalno obremenjevati telo.

Cenik

Pri športniku naredimo meritev in mu napravimo optimalen trening oziroma celoten trenažni ciklus (1-2 leti) in spremljamo njegov razvoj. TMG meritev je zelo koristna pri razvoju mladih igralcev. TMG meritev je zelo koristna pri športih, kjer je potrebna eksplozivnost: nogomet, košarka, rokomet, atletika, tenis itd. Meritve opravljamo tudi na celotnih športnih ekipah večkrat letno, nato pripravimo poročila, opravimo potrebne terapije za sproščanje in krepitve, odpravljanje nepravilnosti pri gibanju in pripravimo plan treningov. Ceno prilagodimo velikosti ekipe in številu meritev. Pošljite povpraševanje. 

 

Lokacije

Janeče 1, 
2390 Ravne na Koroškem