ART

ART

ART – TEHNIKA AKTIVNEGA SPROŠČANJA

KAJ JE TEHNIKA AKTIVNEGA SPROŠČANJA?
 

TEHNIKA AKTIVNEGASPROŠČANJA ALI ART je zlati standart za mehka tkiva za ŠPORTNE POŠKODBE in PREOBREMENITVENE SINDROME. Poškodovane mišice, ligamenti, fascija, kite in živci se zelo dobro odzivajo na tehniko aktivnega sproščanja. Kaj ločuje ART pred konvencionalno masažo ali mišičnim delom, je natančna usmerjena napetost in zelo specifično gibanje, ki zagotavlja nemoteno gibanje tkiva, usmerjeno razkrajanje brazgotinastega tkiva in funkcijo obnavljanja sposobnosti z minimalnim časom. Obstaja preko 500 PROTOKOLOV za mišice, tetive, ligamenta, fascije in živca v telesu. Tehnika aktivnega sproščanja je tako specifična in močna, da je edina mehka tkiva patentirana.

HEATHER PERSON – lead active release tehnique instructor…

 

KAJ JE TEZA AKTIVNEGA SPROŠČANJA?

S tehnologijo AKTIVNEGA SPROŠČANJA se namesto določenega odseka lahko obravnava celotna struktura (mišice, tetive, ligamenta, živca ali fascije). To je aktivno gibanje, usmerjeni tlak in specifičnost tretmana mišice, ki omogoča ART terapevtu, da razbije adhezije. Toda kaj je sploh kasno oprijem !!! Adhezija je fibrozno tkivo, ki se razvije iz majhne solze v mišici, tetivi ali ligamentu. Nekateri ljudje pravijo tudi to BRAZGOTINSKO TKIVO. Kako priti na pravo mesto.

Adhezija lahko razvije na tri načine:

  • Akutna poškodba (travma)
  • Prekomerna uporaba ( ponavljajoča se poškodba gibanja)
  • Stalni pritisk – napetost za daljša odobja ( slaba drža)

 

ZAKAJ ZAČETI Z TEHNIKO AKTIVNEGA SPROŠČANJA?

ADHEZIJA ali BRAZGOTINSKO TKIVO je treba zmanjšati zaradi številnih razlogov. Adhezija omejuje pretok krvi v strukturo, skrajša mišice in zmanjša funkcijo strukture. To lahko povzroči BOLEČINO, ŠIBKOST IN VČASIH OTRPLOST ČE ADHEZIJA PRITISKA NA ŽIVEC.

Spremembe mehkega tkiva,ki se pojavijo po poškodbi so:

  • VNETJE ( se pojavi v prvih 24 - 72 urah )
  • STRMA MIŠIČNA LEZIJA ( 2 dni – 2 tedna )
  • UTRUJENOST TKIVA, OPREMLJIVA ADHEZIJA GRUDASTA ( 2 tedna – 3 mesece )
  • USNJENO TKIVO, SE POČASI SPREMINJA IN JE BOLJ KRONIČNO (3 mesece in več )

 

ALLEN WOOD –lead active release tehnique instructor – specialist certified strenght and conditioning…

Vsaka seja traja le nekaj prehodov nad strukturo in doseže večje rezultate v krajšem času kot druge terapije mehkega tkiva. TEHNIKA AKTIVNEGA SPROŠČANJA je izjemno učinkovita pri mehkih tkiv, ne glede na to, ali gre za atletske poškodbe ali pa gre za bolečine, ki jih povzroča delo.

 

Atletske poškodbe:

ITB SYNDROM, JUMPERS KNEE, SHIN SPLINTS...

 

Bolečine, ki jih povzroča delo:

CARPALNI CANAL, UPPER CROS SYNDROM, LOWER CROS SYNDROM…

 

KDO JE IZVAJALEC TEHNIKE AKTIVNEGA SPROŠČANJA?

To vključuje zdravnike, kiropraktike, fizioterapevte, masažne terapevte, ki opravijo visoko certificiran seminar pri katerem se naučijo pravilnega in učinkovitega diagnosticiranja tkiv, na katerih je treba delati.
 

KJE DOBITE DANES TEHNIKO AKTIVNEGA SPROŠČANJA?

Verjetno je, če imate ŠPORTNO POŠKODBO boste imeli korist od TEHNIKE AKTIVNEGA SPROŠČANJA.

Če menite, da ste trdi, togi ali imate KRONIČNE BOLEČINE ali težave, ne oklevajte, da REZERVIRATE SESTANEK danes ali pokličete na + 386 41 340 885, da ugotovite ali je TEHNIKA AKTIVNEGA SPROŠČANJA prava za vas.

 

 

Lokacije

Janeče 1, 
2390 Ravne na Koroškem